Hans Vloet

Hans Vloet begon op 11-jarige leeftijd met de slagwerkopleiding bij J. Vekens in Horst. Al snel volgde hans een opleiding op de muziekschool bij L. Punstjens en daarna privéles bij Maarten Rongen.

Het slagwerk bleek in het bloed te zitten, dus wilde hij dolgraag het instructeursdiploma behalen. na een tweejarige cursus die in Thorn werd gegeven door L. Punstjens, A. Thissen en J. Zinsen behaalde Hans in 1995 zijn diploma. Nadat hij ervaring opgedaan had als opleider van leerlingen, begon hij als instructeur van de slagwerkgroep van Ommel(NB, nabij Asten). Hierna was Hans jarenlang succesvol opleider van de Horster jeugdslagwerkers. Vanaf 2002 is Hans Vloet werkzaam als instructeur van de slagwerkgroep van de Koninklijke Harmonie van Horst.

Hans Vloet
Historie

Vroeger was de Koninklijke Harmonie in bezig van een zeer gerenommeerd klaroenkorps dat diverse malen in de prijzen viel. Na een sterke periode gekend te hebben als drumband, na afscheid te hebben genomen van de klaroenen, kwam er rond 1998 een teruggang in leden en passie voor slagwerk. Om weer vooraan te beginnen hadden we natuurlijk jeugd nodig, en zo doende is er flink aan de weg getimmeerd, en wordt er nog steeds flink aan de weg getimmeerd. inmiddels is de drumband uitgegroeit tot een prachtig slagwerkgroep die populaire muziek combineerd met concertwerken.

Repetitie tijden

REPETITIE LOKATIE
De Lange Horst
REPETITIEAVOND

Samenstelling

Voorzitter: Ron Hermans
Dirigent: Hans Vloet

De slagwerkgroep bestaat uit een enthousiaste club mensen van jong tot oud. Ons jongste lid is 12 jaar en ons oudste lid is 55 jaar. De slagwerkgroep bestaat uit 16 slagwerkers en enkele leerlingen in opleiding.

De missie van de slagwerkgroep is om kwaliteit en gezelligheid te combineren. Dit middels uitdagende concerten/shows in combinatie met uitstapjes. Op deze manier proberen we iedereen voldoening te geven aan zijn/haar hobby.

Voor informatie over onze opleiding tot slagwerker klikt u op het kopje ‘Opleiding’.

Drums Around The World:

Uiteraard staat het seizoen 2017/2018 ook boordevol activiteiten en concerten. Houd deze site en onze Facebookpagina in de gaten voor onze agenda.

Facebookpagina