DE SLAGWERKGROEP

De Slagwerkgroep van de Koninklijke Harmonie van Horst is een enthousiaste club mensen van jong tot oud. Ons jongste lid is 12 jaar, ons oudste 59. We tellen zo’n 15 slagwerkers en enkele leerlingen in opleiding. Elke repetitie wordt ernaar gestreefd zo goed mogelijk te repeteren en genoeg te lachen. Een gezonde combinatie van gezelligheid en kwaliteit is waar wij voor staan. Dat is ook te zien en te horen als we op het podium staan

Zo geven we uitdagende shows zoals Drums around the world en zoeken we de samenwerking op met artiesten en slagwerkgroepen uit de regio. We combineren concertwerken met popmuziek, soms gearrangeerd door onze eigen leden. In combinatie met leuke uitstapjes proberen we iedereen voldoening te geven aan zijn/haar hobby.

De huidige slagwerkgroep is opgericht in 1937, toen nog als klaroenkorps. Het vroegere zeer gerenommeerde klaroenkorps van de Koninklijke Harmonie is, na afscheid te hebben genomen van de klaroenen, uitgegroeid tot de huidige slagwerkgroep.

Wil je graag met ons meedoen? Neem contact op!

Hans Vloet

Instructeur van de slagwerkgroep

Hans Vloet begon op 11-jarige leeftijd met de slagwerkopleiding bij J. Vekens in Horst. Al snel volgden een opleiding op de muziekschool bij L. Punstjens en privéles bij Maarten Rongen.

Het slagwerk bleek in het bloed te zitten, dus ging hij voor het instructeursdiploma. Na een tweejarige cursus die in Thorn werd gegeven door L. Punstjens, A. Thissen en J. Zinsen behaalde Hans in 1995 zijn diploma. Nadat hij ervaring had opgedaan als opleider van leerlingen, begon hij als instructeur van de slagwerkgroep van Ommel (Noord-Brabant). Hierna was Hans jarenlang opleider van de Horster slagwerkers. Vanaf 2002 is Hans Vloet instructeur van de slagwerkgroep van de Koninklijke Harmonie van Horst.

Hans Vloet

Zin om mee te spelen?

We repeteren elke dinsdagavond van 20:00 tot 21:30 uur.

Onze sponsoren

Wil je deze vereniging een steuntje in de rug geven en zelf mee profiteren van de leuke activiteiten.
Neem dan contact op met sponsoring via het contact formulier.

  • Novitas Logo
  • Renschdael Logo
  • Vida XL Logo

Koninklijke Harmonie van Horst

De Koninklijke Harmonie van Horst is een levendige muziekvereniging, bestaande uit een Harmonieorkest, Slagwerkgroep en Jeugdorkest. Met trots en enthousiasme houden we graag het muzikale- en sociale aspect hoog in het vaandel.

Contact info

Secretariaat

Hertog van Gelresingel 26
5961 TB ,Horst

Repetitie Locatie

't Gasthoês
Gasthuisstraat 25

Repetitieavond

Slagwerkgroep

Dinsdagavond 20:00 - 21:30

Jeugdorkest

Donderdagavond 18:45 - 19:45

Orkest

Donderdagavond 20:00 - 22:00