DE SLAGWERKGROEP

De Slagwerkgroep van de Koninklijke Harmonie van Horst is een moderne en gezellige muzikale groep. Elke repetitie wordt er naar gestreefd om zo goed mogelijk te repeteren, zodat er een zo hoog mogelijk niveau nagestreefd kan worden. Tijdens en na de repetitie wordt er ook veel gelachen. Een gezonde combinatie van gezelligheid en kwaliteit is waar we naar streven. Dat is ook te zien en te horen als we op het podium staan!

HISTORIE

Vroeger was de Koninklijke Harmonie in het bezig van een zeer gerenommeerd klaroenkorps dat diverse malen in de prijzen viel. Na een sterke periode gekend te hebben als drumband, na afscheid te hebben genomen van de klaroenen, kwam er rond 1998 een teruggang in leden en passie voor slagwerk. Om weer vooraan te beginnen hadden we natuurlijk jeugd nodig, en zo doende flink aan de weg getimmerd. Inmiddels is de drumband uitgegroeid tot een prachtige slagwerkgroep die populaire muziek combineert met concertwerken.

Hans Vloet

Instructeur van de slagwerkgroep

Hans Vloet begon op 11-jarige leeftijd met de slagwerkopleiding bij J. Vekens in Horst. Al snel volgde hans een opleiding op de muziekschool bij L. Punstjens en daarna privéles bij Maarten Rongen.

Het slagwerk bleek in het bloed te zitten, dus wilde hij dolgraag het instructeursdiploma behalen. Na een tweejarige cursus die in Thorn werd gegeven door L. Punstjens, A. Thissen en J. Zinsen behaalde Hans in 1995 zijn diploma. Nadat hij ervaring opgedaan had als opleider van leerlingen, begon hij als instructeur van de slagwerkgroep van Ommel(NB, nabij Asten). Hierna was Hans jarenlang succesvol opleider van de Horster jeugdslagwerkers. Vanaf 2002 is Hans Vloet werkzaam als instructeur van de slagwerkgroep van de Koninklijke Harmonie van Horst.

Hans Vloet

Zin om mee te spelen?

We repeteren elke dinsdagavond van 20:00 tot 21:30 uur.

Samenstelling

Voorzitter: Ron Hermans
Instructeur: Hans Vloet

De slagwerkgroep bestaat uit een enthousiaste club mensen van jong tot oud. Ons jongste lid is 10 jaar en ons oudste lid is 56 jaar. De slagwerkgroep bestaat uit 16 slagwerkers en enkele leerlingen in opleiding.

De missie van de slagwerkgroep is om kwaliteit en gezelligheid te combineren. Dit middels uitdagende concerten/shows in combinatie met uitstapjes. Op deze manier proberen we iedereen voldoening te geven aan zijn/haar hobby.

Ook graag meedoen? Neem contact op!

Contact!

Onze sponsoren

Wil je deze vereniging een steuntje in de rug geven en zelf mee profiteren van de leuke activiteiten.
Neem dan contact op met sponsoring via het contact formulier.

• Interchalet logo
  • Vissersolie logo