HET ORKEST

Het harmonieorkest bestaat uit zo’n 85 muzikanten en komt uit in de eerste divisie. Sinds 2019 staat het orkest onder leiding van Geert Mooren. We musiceren op een hoog niveau, maar verliezen het speelplezier en groepsgevoel niet uit het oog.

Jaarlijks terugkerende concerten zijn onder andere het Nieuwjaarsconcert, het Zomeravondconcert, optredens op straat en de opluistering van enkele Heilige Missen. Daarnaast nemen we deel aan concertconcoursen en werken we aan uitdagende projecten waarbij het orkest op zoek gaat naar samenwerkingsverbanden binnen en buiten de (blaas)muziek. In 2019 waren dit bijvoorbeeld Rockopera Tommy in ’t Plat, in samenwerking met rockmuzikanten en zangsolisten uit Horst aan de Maas, en het concert Hôrs 75 Jaor Vreej, in samenwerking met de Doolgaardschool en het Comité 4 mei Horst. We zoeken voor al onze concerten naar een gevarieerd repertoire, dat zowel de muzikanten als het publiek kan boeien. Daarnaast proberen we door de verschillende samenwerkingen een nieuw publiek te bereiken en te verrassen.

Zin om mee te spelen?

We repeteren elke donderdagavond van 20:00 tot 22:00 uur.
Daarna vind je ons gezellig aan de bar.

Dirigent van het Orkest

Geert Mooren

Geert Mooren (1961) studeerde, na zijn studie aan de Pabo te Venlo, trompet en Hafa-directie aan het Conservatorium in Tilburg. Hij volgde trompetlessen bij Florent van den Hauwe en directielessen bij Jan van Ossenbruggen, Jean-Pierre Laro en Anne de Vries.

Vanaf 1985 dirigeert hij diverse fanfare- en harmonieorkesten, waarmee hij diverse promoties, provinciale en landstitels behaalde. Ook gaf Geert met deze korpsen concerten in diverse landen, waarvan optredens in Wenen (Musikverein), Barcelona (Santa Maria del Pi), Praag (Rudolfium; Dvorakzaal), Valencia (concert met La Banda Primitiva Liria en Mestalla Stadion) zeer memorabel zijn.

Momenteel is Geert Mooren buiten de Koninklijke Harmonie van Horst, ook dirigent van Fanfare Vriendenkring Overloon (1e divisie) en het Symfonisch Blaasorkest Drunen (1e divisie).

Naast het dirigeren, arrangeert hij voor fanfare- en harmonieorkesten en volgt hij masterclasses en lessen bij o.a. Jan Cober. Verder is hij lid van de Technische Commissie Kunstfactor Unisono te Utrecht en is hij actief als cursusleider van het project Windkracht 6.

Dirigent Orkest

Onze sponsoren

Wil je deze vereniging een steuntje in de rug geven en zelf mee profiteren van de leuke activiteiten.
Neem dan contact op met sponsoring via het contact formulier.

• Acconavm Logo
  • Weemen logo