Bjorn Bus

Björn Bus, geboren op 15 juli 1980 te Brunssum, heeft zijn muzikale wortels liggen in het plaatselijke Harmonie Orkest Concordia Treebeek, waar hij aanvankelijk slagwerk speelde en vervolgens trombone.

Onder de vleugels van Alex Schillings leerde hij het vak Directie, waarvoor hij in 2004 cum laude slaagde aan het Conservatorium van Groningen. In hetzelfde jaar, voltooide hij aan het Conservatorium van Maastricht zijn opleiding voor uitvoerend musicus trombone klassiek onder supervisie van Harrie Ries. Aansluitend volgde Björn aan de Hochschule für Musik te Aken een studie baroktrombone bij Wim Becu. Zijn Master; tweede fase Directie, behaalde hij in 2010 cum laude aan het Conservatorium van Maastricht onder de bezielende leiding van Jan Cober.

Björn Bus
Historie

De Koninklijke Harmonie van Horst is opgericht in 1817 en is daarmee één van de oudste muziekvereniging van Nederland. Het Harmonie orkest bestaat uit zo'n 85 muzikanten en komt uit in de eerste divisie. Sinds 2012 staat het orkest onderleiding van Björn Bus. Het orkest wil graag op een hoog niveau musiceren, maar verliest daarbij het speelplezier en het groepsgevoel zeker niet uit het oog. In het collectief van het orkest is ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling, hetgeen de sleutel is naar mooie optredens in missen en op straat, zo'n 4 tot 5 concerten per jaar. Hierin wordt de samenwerking gezocht met verschillende solisten en collega muziekvereniging uit de gemeente Horst aan de Maas en daarbuiten.

In het verleen heeft het orkest bijvoorbeeld concerten gegeven met sopraan Waldin roes, musicalzangeres Renée van Wegberg, het Rotterdams Opera Koor en het Limburgs Symfonie Orkest. Echter ook de minder voor de hand liggende combinaties worden opgezocht. Zo heeft de Koninklijke Harmonie van Horst ook opgetreden met punkband De Heideroosjes. De uitdaging wordt gezocht in een gevarieerd repertoire, waardoor het plezier voor zowel de muzikanten als het publiek gewaarborgd wordt.

Repetitie tijden

REPETITIE LOKATIE