HET ORKEST

De Koninklijke Harmonie van Horst is opgericht in 1817 en is daarmee één van de oudste muziekverenigingen van Nederland. Het harmonie orkest bestaat uit zo'n 85 muzikanten en komt uit in de eerste divisie. Sinds 2018 staat het orkest onder leiding van Maurice Daemen. Het orkest wil graag op een hoog niveau musiceren, maar verliest daarbij het speelplezier en het groepsgevoel zeker niet uit het oog.

In het collectief van het orkest is ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling, hetgeen de sleutel is naar mooie optredens in missen, op straat en zo'n 4 tot 5 concerten per jaar. Hierin wordt de samenwerking gezocht met verschillende solisten en collega muziekverenigingen uit de gemeente Horst aan de Maas en daarbuiten.

In het verleden heeft het orkest bijvoorbeeld concerten gegeven met sopraan Waldin Roes, musicalzangeres Renée van Wegberg, het Rotterdams Opera Koor en het Limburgs Symfonie Orkest. Echter ook de minder voor de hand liggende combinaties worden opgezocht. Zo heeft de Koninklijke Harmonie van Horst ook opgetreden met punkband De Heideroosjes. De uitdaging wordt gezocht in een gevarieerd repertoire, waardoor het plezier voor zowel de muzikanten als het publiek gewaarborgd wordt.

Zin om mee te spelen?

We repeteren elke donderdagavond van 20:00 tot 22:00 uur.
Daarna vind je ons gezellig aan de bar.

Dirigent van het Orkest

Geert Mooren

Geert Mooren, geboren 21 april 1961 studeerde na zijn studie aan de Pabo te Venlo trompet en Hafa-directie aan het Conservatorium in Tilburg. Hij volgde trompetlessen bij Florent van den Hauwe en directielessen bij Jan van Ossenbruggen, Jean-Pierre Laro en Anne de Vries.

Vanaf 1985 dirigeert hij diverse fanfare- en harmonieorkesten, waaronder het harmonieorkest van Semper Unitas vanaf 1988. Met deze korpsen behaalde hij diverse promoties, provinciale- en landstitels.

Momenteel is Geert Mooren dirigent van Semper Unitas Sambeek (Concertafdeling), Muziekvereniging Someren’s Lust (1e divisie) en het Symfonisch Blaasorkest Drunen (1e divisie).

Geert gaf concerten met zijn orkesten in diverse landen, waarvan optredens in Wenen (Musikverein), Barcelona (Santa Maria del Pi), Praag (Rudolfium; Dvorakzaal), Valencia (concert met La Banda Primitiva Liria en Mestalla Stadion) zeer memorabel zijn.

Verder is hij volop bezig met arrangeren voor fanfare- en harmonieorkesten en volgt masterclasses en lessen bij o.a. Jan Cober. Geert Mooren is als stafdocent en Hafa-cordinator verbonden aan het Kunstencentrum Jerusalem te Venray. Verder is hij lid van de Technische Commissie Kunstfactor Unisono te Utrecht en als coach en cursusleider van het project Windkracht 6.

Bronvermelding: Muziekvereniging Semper Unitas Sambeek.

Dirigent Orkest

Onze sponsoren

Wil je deze vereniging een steuntje in de rug geven en zelf mee profiteren van de leuke activiteiten.
Neem dan contact op met sponsoring via het contact formulier.

• Foxxl logo

De lange Horst