HET ORKEST

De Koninklijke Harmonie van Horst is opgericht in 1817 en is daarmee één van de oudste muziekverenigingen van Nederland. Het harmonie orkest bestaat uit zo'n 85 muzikanten en komt uit in de eerste divisie. Sinds 2018 staat het orkest onder leiding van Maurice Daemen. Het orkest wil graag op een hoog niveau musiceren, maar verliest daarbij het speelplezier en het groepsgevoel zeker niet uit het oog.

In het collectief van het orkest is ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling, hetgeen de sleutel is naar mooie optredens in missen, op straat en zo'n 4 tot 5 concerten per jaar. Hierin wordt de samenwerking gezocht met verschillende solisten en collega muziekverenigingen uit de gemeente Horst aan de Maas en daarbuiten.

In het verleden heeft het orkest bijvoorbeeld concerten gegeven met sopraan Waldin Roes, musicalzangeres Renée van Wegberg, het Rotterdams Opera Koor en het Limburgs Symfonie Orkest. Echter ook de minder voor de hand liggende combinaties worden opgezocht. Zo heeft de Koninklijke Harmonie van Horst ook opgetreden met punkband De Heideroosjes. De uitdaging wordt gezocht in een gevarieerd repertoire, waardoor het plezier voor zowel de muzikanten als het publiek gewaarborgd wordt.

Zin om mee te spelen?

We repeteren elke donderdagavond van 20:00 tot 22:00 uur.
Daarna vind je ons gezellig aan de bar.

Dirigent van het Orkest

Maurice Daemen

Maurice, geboren op 19 juli 1968 te Heerlen, startte op jeugdige leeftijd in de fanfare St. Caecilia Jabeek.

Tijdens zijn tienerjaren ontwikkelde hij zich als muzikant bij fanfare Eensgezindheid in Maasbracht-Beek.

Bij Anton Kersjes, Jan Stulen en René Gullikers studeerde Maurice Orkestdirectie aan het Maastrichts’ Conservatorium. Tijdens deze studie dirigeerde hij bij diverse ad-hoc ensembles en de studentorkesten van Nijmegen en Leiden, de meest uiteenlopende composities. Zo dirigeerde hij onder andere de (Limburgse) premières van de hand van Hamburg en Gorecki.

Dirigent Orkest

Onze sponsoren

Wil je deze vereniging een steuntje in de rug geven en zelf mee profiteren van de leuke activiteiten.
Neem dan contact op met sponsoring via het contact formulier.

• Interchalet logo
  • Vissersolie logo