HET JEUGDORKEST

Als leerlingen voldoende vordering hebben gemaakt tijdens de muziekles, stromen zij in bij het Jeugdorkest van de Koninklijke Harmonie van Horst. Deze groep jonge enthousiastelingen maakt al op een goed niveau muziek, waardoor kinderen snel groeien. Het jeugdorkest bestaat uit ongeveer 30 leden en wordt aangevuld met ervaren leden uit het ‘grote’ harmonieorkest. De genres die de jeugd aanspreken staan op de lessenaar, onder andere film- en popmuziek.

Behalve de wekelijkse repetities, verzorgt het jeugdorkest natuurlijk ook optredens. Zo speelt het orkest tijdens het Nieuwjaarsconcert en het Zomeravondconcert. Daarnaast laten we kinderen, tijdens het jaarlijkse Kinderconcert in het voorjaar, zien hoe leuk samen muziek maken is. We ondernemen ook andere gezellige activiteiten, zoals het kampweekend en concertreizen.

In 1985 is het jeugdorkest opgericht door Harry Cober, toenmalig dirigent van het harmonieorkest. In 2019 vierde Mannie Beckers, de huidige dirigent, zijn twintigjarig jubileum.

Zin om mee te spelen?

We repeteren elke donderdagavond van 18:45 tot 19:45 uur.

Dirigent van het jeugdorkest

Mannie Beckers

Sinds zijn opleiding als hoornist aan het Conservatorium van Maastricht in begin jaren ’80, is Mannie docent in samenspel-, theorie- en muzieklessen (koper). Daarnaast is hij dirigent geweest van verscheidene jeugdorkesten en muziekverenigingen. Sinds januari 1999 staat Mannie als dirigent voor het jeugdorkest van de Koninklijke Harmonie van Horst. Hij is tevens dirigent van Muziekvereniging Tienray.

Mannie Beckers

Onze sponsoren

Wil je deze vereniging een steuntje in de rug geven en zelf mee profiteren van de leuke activiteiten.
Neem dan contact op met sponsoring via het contact formulier.

• Acconavm Logo
  • Weemen logo